Akce! DOPRAVA přes ZÁSILKOVNU ZDARMA od 999 Kč.

10 zásad péče o obuv

Tento článek je určen těm, kteří chtějí prodloužit životnost obuvi. Zaměřuji se zeména na koženou (usňovou) obuv. Vaše obuv se Vám odvděčí nejenom delší životností, ale i pocitem pohodlí a krásnějším vzhledem. Tím, že prodloužíte životnost obuvi, samozřejmě šetříte i Vaši peněženku!

Nyní se podívejte na tradiční zásady v péči o boty:

  1. Každá bota má svůj účel použití. Užívejte je k tomu účelu, ke kterému jsou vyrobeny.
  2. Boty často střídejte - to platí hlavně když je venku vlhko.
  3. Hned jak boty vyzujete, vypněte boty napínákem na boty (více ve speciálním článku 5 důvodů proč potřebujete napínáky do bot ještě dnes).
  4. Když si boty obouváte, mějte maximálně uvolněné tkaničky a užívejte lžíce (nazouváky) do bot. Tímto si nebudete deformovat patu na botě (opatku a podšívku).
  5. Na očištění hrubých nečistot využívejte výhradně vlažnou vodu, mýdlo a jemný kartáček.
  6. Bota při čištění nemůže zcela zvlhnoutObuv nikdy neperte v pračce!
  7. Při sušení nedávejte obuv do blízkosti topení či jiného tepelného zdroje. Nesušte obuv v troubě! Sušení má probíhat při pokojové teplotě. O vlhkost z vnitřní části boty se postarají cedrové napínáky do bot, které vlhkost a zápach.
  8. Po očištění a vysušení ošetřete boty vhodným ošetřujícím krémem. Boty se krémují, aby znovu získaly látky, které ztrácejí nošením a číštěním. Bez těchto látek přichází o důležité vlastnosti. Boty vykartáčujte a vyleštěte.
  9. Ošetřete vnitřek obuvi příslušným sprejem.
  10. Dokončete péči o boty impregnací. Pravidelná impregnace usňové obuvi, zvyšujte její odolnost proti vodě. Usňová obuv není odolná proti vlhkosti.

 

Provozovatel webu, společnost Galantier s.r.o., se sídlem Bendlova 104/28, 196 00 Praha 9, IČ 05423937 zapsaná u Městského soudu v Praze, oddíl C, vložka 263436, jako správce osobních údajů, zpracovává na tomto webu cookies potřebné pro fungování webových stránek a pro analytické účely a v případě vašeho souhlasu také pro retargeting. Více informací o cookies.